Anne-Rie (10), Wim (8) en Daan (10) winnen Zon-wedstrijd Betuwewind

Het is altijd mooi weer in West Betuwe. Onder dat motto schreef Betuwewind afgelopen zomer een wedstrijd uit. De coöperatie, die eigenaar is van vier windmolens van Windpark Deil en de drie windmolens van Windpark Avri, vroeg deze zomer waar je aan denkt bij zon.

Anne-Rie Nagel (10 jaar) uit Tuil, Wim van Vliet (8 jaar) uit Neerijnen en Daan van der Plas (10 jaar) uit Vuren, stuurden hun tekeningen met veel blije zonnestralen en werden door de jury uit alle inzendingen uitgeroepen tot winnaars van deze wedstrijd. Afgelopen weekend ontvingen zij hun prijs, een duurzame WakaWaka-powerbank met zaklamp op zonne-energie.

Anne-Rie maakte een tekening met echt zand omdat zij graag gaat zonnen en zwemmen als de zon schijnt. Wim gaat ook heel graag zwemmen met zijn vrienden in de zon, dit heeft hij ook getekend. Voor Daan gaat de zon schijnen als hij met zijn familie langs een windmolen rijdt. Met de gratis energie van de zon hebben zij nu elektriciteit om al hun belevenissen te delen met vrienden en familie.

Betuwewind zet zich in om alle momenten van de dag en het jaar te kunnen beschikken over duurzame lokale stroom. Dat kan niet alleen met windmolens. Daarom wordt er gewerkt om ook (meer) zonne-energie op te wekken. In de gemeente West Betuwe zijn tientallen hectaren zonneveld nodig, om naast zonnedaken, andere energievormen en energieopslag, uiteindelijk helemaal CO2 neutraal te worden. Met de zonnewedstrijd willen wij van de burgerwindcoöperatie West-Betuwe, laten zien hoe blij we met de zon zijn die ons energie, warmte en (zomer)plezier geeft. Meedoen? Kijk op betuwewind.nl/zon.

 

Anne-Rie, Wim en Daan met hun prijs. Gefeliciteerd meisje en jongens!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie