Betuwestroom: groene stroom uit lokale bron

Betuwestroom is groene stroom uit lokale bron. Greenchoice zorgt ervoor dat Betuwestroom voor ons beschikbaar is en biedt ook CO2 gecompenseerd gas.

Het doel is om opwek en gebruik – gelijktijdig – in de regio op elkaar af te stemmen. Zo houden we ook in de toekomst het energiesysteem betrouwbaar en betaalbaar. Betuwestroom wordt opgewekt bij diverse zon en windprojecten zoals bij voorbeeld de windmolens van Betuwewind.

Helaas is overstappen op Betuwestroom op dit moment niet mogelijk. De hoge stroomprijzen en de grote risico’s op de markt maken dat energiebedrijven op dit moment niet tegen een goed tarief nieuwe klanten kunnen aannemen.

Heb je wel interesse in Betuwestroom, stuur dan een mailtje aan info@betuwestroom.nl en we houden je op de hoogte als er weer mogelijkheden zijn.

Kies voor Betuwestroom, lokaal en voor ons allemaal!

Offerte opvragen en overstappen

Let nu op bij overstappen!

Sinds eind 2021 zijn de prijzen van energie sterk gestegen en kunnen er ook door ons geen nieuwe contracten worden aangegaan.

Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer dat wel weer mogelijk is, stuur dan een email naar info@betuwestroom.nl.

Betuwewind beschermt haar afnemers tegen hoge stroomprijzen 

De energieprijzen rijzen al enige tijd de pan uit en het ziet er nog niet naar uit dat ze weer snel gaan zakken. 

De windmolens van Betuwewind in West Betuwe leveren Betuwestroom aan Greenchoice. Consumenten die dat willen, kopen die stroom via Greenchoice. Betuwewind vindt dat die stroom maximaal € 0,15 per kWh mag kosten en geeft het teveel betaalde terug aan de afnemers in West Betuwe. 

Dus, als je de afrekening van Greenchoice krijgt en daarop wordt Betuwestroom afgerekend tegen een kale stroomprijs van meer dan € 0,15 dan betaalt Betuwewind het verschil terug. 

Om welke stroom gaat het?

Het gaat om de kale stroomprijs zonder heffingen zoals BTW en energiebelasting. Bij een dubbele meter gaat het om het gemiddelde van het normaaltarief en het daltarief. En er is een maximum van 10.000 kWh per jaar. 

 Voor wie is het?

Voor iedereen (consumenten en bedrijven) die Betuwestroom afneemt op een kleinverbruikaansluiting (tot en met 3x80A) in de gemeente West Betuwe en die lid is of wil worden van Betuwewind. 

Hoe werkt het?

Je stuurt de digitale afrekening van Greenchoice, inclusief de email van Greenchoice waaruit blijkt dat je Betuwestroom afneemt, en je banknummer naar info@betuwewind.nl. Na controle ontvang je van ons een bevestiging.

Als je nog geen lid bent kun je dat op dat moment worden (eenmalige inleg om lid te worden is € 50). Als de aanmelding van jouw lidmaatschap is ontvangen, of je bent al lid, dan wordt het geld op jouw rekening overgemaakt.

Ook voor bedrijven

Betuwestroom is er ook voor bedrijven. Kijk dan op betuwestroom.nl/bedrijven  en neem contact op.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven? Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op: