, ,

Goed nieuws van de BouwBoeren

Een van de projecten die in 2022 via ons Duurzaamgheidsfonds werd gesteund is West Betuwse BouwBoeren. Zij zetten zich in voor een pilotproject dat innovatieve samenwerking tussen de landbouw- en bouwsector stimuleert.

Door het verbouwen van diverse vezelrijke teeltgewassen zoals olifantsgras en hennep (biogrondstoffen) worden landbouwers dé grondstoffenleveranciers van de bouwsector. Naast een nieuw verdienmodel voor de agrariër, levert het initiatief een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit, bodemherstel en omgevingskwaliteit binnen het gebied.

Na een succesvolle eerste oogst vorige week en het rondbrengen van al het zaaigoed bij de BouwBoeren voor het pilotseizoen is er meer goed nieuws. Deze week werd de toekomst van de volledige biobased keten in één keer neergezet met het lanceren van de BioBased Factory; een te bouwen mobiele verwerkingsinstallatie die de geoogste,  ruwe vezelrijke gewassen verwerkt tot halffabrikaten. Die halffabrikaten kunnen worden gebruikt in de bouw, logisitiek en industrie. Geplande opening: oktober 2023!

BouwBoeren kan aan deze impactvolle startup deelnemen dankzij een extra lening vanuit Betuwewind #Duurzaamheidsfonds. Zonder verwerking geen keten dus een groot dank je wel naar alle leden van Betuwewind die samen het duurzaamheidsfonds mogelijk maken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie