,

Bouwen, testen, draaien en openen 

De molens van Windpark Avri hebben uitgebreid proefgedraaid de afgelopen weken. Dat de molens opvallen is wel duidelijk aan de hand van de vele vragen die we krijgen. Ondermeer de vraag waarom een molen stil staat. Omdat we nog in de proeffase zitten, kan dit allerlei oorzaken hebben, want er komt nu eenmaal veel kijken bij een windpark. Een van de oorzaken is het uitvoeren van inspecties en reparaties. De molen mag op die momenten nu eenmaal niet draaien. Voor sommige reparaties moeten we weer wachten op nieuwe of de juiste onderdelen. En we hebben natuurlijk ook te maken met de gemeente die wil checken of alle instellingen goed staan, vooral met betrekking tot de veiligheid. Ook traden er storingen op in communicatie met de controlekamer van de leverancier Nordex. Die moesten worden verholpen. En er waren ook nog werkzaamheden van Liander. Het lijkt erop dat de belangrijkste zaken nu wel getest en gerepareerd zijn, maar er kan nog regelmatig een molen stilstaan tot het moment van de zogeheten definitieve overname van het park van de leverancier. We verwachten dat dit deze maand wordt.

Windpark Deil

Bij Deil is de laatste windmolen van de vier molens van onze Burgerwindcoöperatie afgebouwd en ook deze draaien nu allemaal op proef. Net als bij Avri kan het dan ook voorkomen dat een molen stil komt de staan. Als alles volgens planning verloopt, zullen we het windpark half april overnemen van leverancier Vestas. Hiermee is voor Windpark Deil de planning gehaald. De planning voor Windpark Avri is door bovengenoemde omstandigheden vertraagd.  Ook Windpark Deil leeft onder de inwoners van West Betuwe en daarbuiten. Dit artikel over onze windmolens verscheen eind januari in het Kontakt.

Kijken bij de molens

We krijgen ook vaak de vraag of er nog een kijkdag komt bij Windpark Deil. We willen dat graag en kijken naar een geschikte datum in maart of april. Daarna gaan we de parken natuurlijk officieel openen. Zet 20 juni in je agenda voor de open dag ter gelegenheid van de opening van beide windparken. Start: 13.00 uur met de officiële openingshandeling om ca. 13.45 uur, een informatiemarkt, eten, drinken, een fietstocht langs de molens van Windpark Deil en natuurlijk muziek. Neem iedereen mee en kom op de fiets!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie