Nieuwe ronde Duurzaamheidsfonds 2023

Voor 2023 is er weer € 600.000 beschikbaar gesteld. Initiatieven die in aanmerking willen komen voor een bijdrage tussen de € 10.000 en € 100.000 kunnen hun projectvoorstellen voor 1 juni 2023 indienen. Meer informatie hierover vind je via de button onderaan deze pagina. 

Duurzaamheidsfonds Betuwewind is in 2021 opgericht om nieuwe initiatieven te ondersteunen die de duurzaamheid en leefbaarheid van onze regio bevorderen. Het fonds stelde in 2021 € 300.000 en in 2022 zelfs € 600.000 beschikbaar voor financiële ondersteuning aan projecten die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling in de gemeente West Betuwe die op een andere manier niet direct zouden kunnen slagen of minder effect zouden hebben.  Op 3 oktober 2022 zijn de nieuwe projecten bekendgemaakt. In totaal 13 mooie, duurzame projecten. Je leest er hier meer over.

Projecten met potentie

Om verandering van het klimaat een halt toe te roepen is nog veel initiatief en innovatie nodig. Daarbij kan het gaan om nieuwe techniek voor accu’s met meer vermogen, of om samenwerkingsvormen zoals warmtenetten in de wijk of deelauto-projecten. Naast de transitie naar duurzame energie wil het fonds ook landschap, natuur en biodiversiteit stimuleren en initiatieven ondersteunen die bijvoorbeeld bijdragen aan schone lucht, het verbeteren van wateropvang of het verminderen van hittestress door meer groen en minder tegels.

Het fonds wil projecten ondersteunen die veel potentie hebben om duurzaamheid of leefbaarheid binnen Rivierenland te vergroten, maar die (nog) niet rendabel zijn, of alleen maar geld kosten. Het fonds kan daarvoor giften beschikbaar stellen.

Betuwewind windpark

Wie kan een aanvraag indienen?

Wij zijn op zoek naar bedrijven, verenigingen, stichtingen, burgerinitiatieven en andere samenwerkingsverbanden die een bijdrage nodig hebben voor een lopend project of voor een nieuw initiatief. Heb je een plan, of loop je tegen financiële grenzen aan binnen al lopende projecten? Elk jaar is er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen bij het fonds.

Via de button hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw project aan te melden. 

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven? Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op: