Investeren in een lokaal zonnedak? Grijp je kans

Als Burgerwindcoöperatie West Betuwe willen we jullie graag op de hoogte brengen van een volgende kans om duurzaam te investeren. De Coöperatie Duurzaam West Betuwe, de energiecoöperatie van de 26 kernen van West Betuwe, ontwikkelt samen met Hermeta een coöperatief zonnedakproject. Inwoners van West Betuwe en aangrenzende gemeenten kunnen meedoen en groen en lokaal investeren in 1500 zonnepanelen.

Hermeta is een bedrijf in Asperen dat gespecialiseerd is in het produceren van aluminium bouw- en industriegerelateerde producten. Deze organisatie heeft duurzaamheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Meer dan een jaar geleden heeft Hermeta al de overstap gemaakt naar Betuwestroom, 100% groene stroom van o.a. Windpark Avri en Windpark Deil. Straks zijn ze in de gelegenheid groene stroom ook van hun eigen dak te halen.


Estéban van Zeijl, duurzaamheidsmanager Hermeta, Gerlach Velthoven, voorzitter Duurzaam West Betuwe, Marcel van der Sluijs, directeur Hermeta. (Foto: Hans Ponssen)

Kans voor iedereen

Naast directeur Betuwewind is Gerlach Velthoven ook voorzitter van de Coöperatie Duurzaam West Betuwe. “Met 300 leden maken we ons sterk voor een duurzame gemeente. En ik ben enthousiast over het project. Deze 1500 panelen liggen niemand in de weg. Het biedt mensen die niet in de gelegenheid (meer) zonnepanelen op hun eigen dak te leggen, toch in zonne-energie te investeren. En dat kan al vanaf 250 euro, tot een maximum van 10.000 euro. We willen zo veel mogelijk mensen de kans bieden om mee te doen”. Om het project te realiseren is een bedrag van 350.000 euro nodig. Daarmee is het zonnedak 100% door deelnemers gefinancierd. Wie investeert kan naar verwachting rekenen op 5% rendement. En wie mag meedoen? Alle leden van de Coöperatie West Betuwe kunnen investeren in het zonnedakproject. Dus wil je meedoen, dan moet je ook lid worden van deze coöperatie. Hiervoor moet je in West Betuwe of in een aangrenzende gemeente wonen. De contributie bedraagt 10 euro per jaar. Inmiddels is er al 125.000 euro door investeerders toegezegd, dus wil je meedoen reageer snel!

Informatieavond

Maandag 9 november is er een digitale informatieavond voor iedereen die meer wil weten over investeren in dit project. Aanmelden hiervoor kan op www.duurzaamwestbetuwe.nl. Op de website kun je je ook alvast aanmelden als lid. De leden van de Coöperatie Duurzaam West Betuwe stemmen 2 december over dit project.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie