,

Energiecafé West-Betuwe opent haar deuren

De gemeente West Betuwe organiseert op 25 november het eerste Energiecafé voor inwoners van Acquoy, Asperen, Gellicum, Heukelum, Rhenoy en Spijk. Inwoners van daarbuiten zijn natuurlijk ook welkom. Veel inwoners van onze gemeente hebben vragen over energie besparen en wat aardgasloos wonen voor hen gaat betekenen: Is het verstandig om al iets aan mijn huis te doen? Vervang ik mijn oude cv-ketel voor een duurzaam alternatief? Hoe kan ik direct geld besparen? En zijn er voor mij subsidies en financieringsregelingen en wat mag ik doen als mijn huis een monument is?  Allemaal begrijpelijke vragen die tijdens dit Energiecafé aan bod komen. Voor de leden van de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe die duurzaam wonen ook heel interessant vinden een interessante avond!

Er is die avond ook informatie over een collectief inkoopaanbod voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Wethouder Govert van Bezooijen: “Het is belangrijk dat mensen weten dat ze er niet alleen voor staan. Door samen te werken is er veel te realiseren. Daar  gaat het ook over tijdens deze avond. We hebben het immers over de toekomst van onze (klein)kinderen. Samen zorgen we voor een gezonde en duurzame omgeving, waar het fijn wonen is. Nu en later.”

En wil jij als inwoner gezamenlijk met je straat of buurt een project oppakken? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Dan zijn je en je buren of projectleden met name van harte welkom.

De avond vindt plaats in het centraal gelegen dorpshuis van Asperen om 19.00 uur. Meer informatie en aanmelden via www.deknop.nl/energiecafe

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie