Betuwewind start met aanleg eigen voedselbos. Doe je mee?

Na jaren voorbereiding wordt ons eigen voedselbos van 12 hectare aan de rand van Geldermalsen, op landgoed Groot-Westerhout, werkelijkheid. De leden van de coöperatie hebben de plannen tijdens de ALV op 29 september 2021 goedgekeurd. We willen laten zien dat het mogelijk is om op een alternatieve manier, grootschalig en duurzaam voedsel te produceren. Onze coöperatie wordt met dit perceel meteen ontwikkelaar van één van de grootste voedselbossen van Nederland.

Meer informatie vind je op onze eigen website.

Je vind hier ook onze agenda met activiteiten, de factsheet, de mogelijkheid om je aan te melden als deelnemer of vrijwilliger en je kunt je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Meedoen

Leden van Betuwewind kunnen deelnemen in het voedselbos. Alle inwoners van de gemeente West Betuwe en aangrenzende gemeentes kunnen lid worden.

We hadden voor 1 september van 100 mensen de intentieverklaring nodig waarmee ze verklaren dat ze een aandeel willen nemen van ca. 950 euro. Dat aantal is ruimschoots gehaald. In totaal is er ruimte voor 150 deelnemers. Er is nog plek voor circa 50 deelnemers.

Wil je deelnemen aan Voedselbos Lingehout? Zorg dan dat je jouw deelname nu zo snel mogelijk definitief maakt. Dat doe je via het leningensysteem van Betuwewind.

Eerst meld je je aan als lid van Betuwewind. Dat regel je via deze pagina.

Zodra je lid bent en een logincode en password hebt ontvangen, ga je naar de homepage op de website van Betuwewind en log je in via de button ‘Mijn Betuwewind’ en kies je via het ‘winkelwagenikoontje’ voor ‘deelname voedselbos’.

Locatie

Voedselbos Lingehout  is 12 hectare groot en wordt aangelegd op landgoed Groot-Westerhout in een kromming van de Linge. Elders op dit terrein is recent ook een hoogstamboomgaard aangeplant en daar vindt natuurontwikkeling plaats.

De ontwikkeling van het voedselbos zal enkele jaren in beslag nemen, waarbij het terrein in fasen wordt ingericht. Samen met diverse projectpartners.

De eerste (kleine) oogst wordt in 2023 verwacht en zal elk jaar toenemen naarmate het voedselbos groeit.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Betuwewind? Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op: