Voedselbos Lingehout

In Geldermalsen wordt sinds begin 2022 hard gewerkt aan de aanleg van Voedselbos Lingehout: 12 hectare voedselbos en tuinderij, waar we op termijn het hele jaar voedsel uit gaan oogsten. Door de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan en zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Voedselbos Lingehout is een coöperatief voedselbos, waarbij particulieren meehelpen met ontwikkeling en onderhoud. Doe je mee?

We willen laten zien dat het mogelijk is om op een alternatieve manier, grootschalig en duurzaam voedsel te produceren. Onze coöperatie is met dit perceel meteen ontwikkelaar van één van de grootste voedselbossen van Nederland. Meer informatie vind je op de website van Voedselbos Lingehout.

Je vindt hier ook de agenda met alle activiteiten en de mogelijkheid om je aan te melden als deelnemer of vrijwilliger.

Meedoen

Leden van Betuwewind kunnen deelnemen in het voedselbos. Alle inwoners van de gemeente West Betuwe en aangrenzende gemeentes kunnen lid worden. Iedereen kan vrijwilliger worden of een oogstabonnement afnemen. Ook als je geen lid bent.

We hadden 100 deelnemers nodig die een aandeel wilden nemen van ca. 950 euro. Dat aantal is ruimschoots gehaald. In totaal is er ruimte voor 200 deelnemers. Er is nog plek voor circa 50 deelnemers.

Wil je deelnemen aan Voedselbos Lingehout? Dat doe je via het leningensysteem van Betuwewind.

Eerst meld je je aan als lid van Betuwewind. Dat regel je via deze pagina.

Zodra je lid bent en een logincode en password hebt ontvangen, ga je naar de homepage op de website van Betuwewind en log je in via de button ‘Mijn Betuwewind’ en kies je via het ‘winkelwagenikoontje’ voor ‘deelname voedselbos’.

Locatie

Voedselbos Lingehout  is 12 hectare groot en wordt aangelegd op landgoed Groot-Westerhout in een kromming van de Linge. Elders op dit terrein is recent ook een hoogstamboomgaard aangeplant en daar vindt natuurontwikkeling plaats.

De ontwikkeling van het voedselbos zal enkele jaren in beslag nemen, waarbij het terrein in fasen wordt ingericht. Samen met diverse projectpartners.

In 2023 is het al mogelijk om  (kleine) oogst van het land te halen. Dat zal elk jaar toenemen naarmate het voedselbos groeit.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Betuwewind? Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op: