Samen staan we sterk
om | nieuwe energie

Betuwewind heeft de ambitie om samen met nog 80 andere coöperaties in Nederland zo snel mogelijk om te gaan van grijze stroom naar 100% duurzame stroom die lokaal wordt opgewekt.  om | nieuwe energie  is daarbij onze nieuwe partner. Zij zijn al 7 jaar op een rij het allergroenste energiecollectief van Nederland, een coöperatief energiebedrijf zonder winstoogmerk.* Daar horen we graag bij.
Doe je ook mee?

We willen een betrouwbare energiegemeenschap creëren waarin opwek en gebruik – gelijktijdig – in de regio op elkaar worden afgestemd. Tegen een lokale prijs. Onze stroom wordt opgewekt bij diverse zon- en windprojecten zoals bijvoorbeeld de windmolens van Betuwewind.

Heb jij een groen hart, en spreekt een duurzame energie-gemeenschap jou aan en wil je ook lokale, duurzame stroom afnemen? Bereken jouw maandbedrag via de button hieronder. Door aan te geven dat je betrokken bent bij onze coöperatie, ontvangen wij een jaarlijkse bijdrage en steun je ook nog eens onze activiteiten.

Kies voor om | nieuwe energie, lokaal en voor ons allemaal!

Bescherming tegen te hoge stroomtarieven

De cashback regeling vervalt (je leest er verderop meer over), maar we willen onze inwoners wel blijven beschermen tegen te hoge stroomtarieven. Hiervoor wordt een flink bedrag ter beschikking gesteld. Hoe we deze regeling precies invullen, wordt binnenkort duidelijk gemaakt. Meer informatie daarover delen we in onze nieuwsbrieven.

Er was toch een cashback-regeling?

Dat klopt! Op 1 april 2022 stelden we een cashback regeling in om onze leden in West Betuwe – die Betuwestroom afnamen via Greenchoice – te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Als de kale stroomprijs boven de € 0,15 per kWh uit zou komen, zouden ze worden gecompenseerd.

In de praktijk bleek dit voor sommigen goed te werken, maar doordat Greenchoice een klantenstop afkondigde bleef het effect heel beperkt. Daarnaast steeg de consumentenprijs veel harder dan de vergoeding die Betuwewind van het energiebedrijf ontving. Bij grote belangstelling zou de uitvoering voor Betuwewind ook niet haalbaar zijn geweest.

Overleg met Greenchoice over een betere regeling mislukte en dus ging Betuwewind op zoek naar een andere oplossing om inwoners in Rivierenland, leden en klanten te beschermen tegen hoge marktprijzen. Die oplossing denken wij, samen met nog 5 coöperaties in Rivierenland gevonden te hebben, door in zee te gaan met  om | nieuwe energie.

Leden die nu gebruik maken van de cashbackregeling konden hun eindafrekening nog tot 22 juni 2024 indienen.

* Verantwoordelijkheid

om | nieuwe energie is een relatief klein en jong energiebedrijf. Mogelijk dat dat voor de klant een iets hoger risico met zich meebrengt, mocht het bedrijf in de problemen komen. Betuwewind is niet aansprakelijk voor een eventueel  faillissement van om | nieuwe energie. Echter, mocht in het allerslechte geval om | nieuwe energie op houden te bestaan dan wordt  de levering van stroom en gas gewaarborgd door andere energieleveranciers.”

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven? Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op: