Wind op Zee

Betuwewind heeft zich aangesloten bij de Coöperatie Onze NoordzeeStroom (ONS). Daardoor  hebben we mee kunnen doen aan de Noordzeker-bieding voor IJmuiden Ver Beta. Op 11 juni maakte de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de winnaar bekend.

Helaas hebben we de tender niet gewonnen. Vattenfall en een Deense investeerder hebben het kavel binnengesleept met plannen voor onder andere een 1 GW electrolyser op de Maasvlakte en een jaarlijkse betaling van € 20 miljoen (voor de komende 40 jaar).

Nieuwe kansen: Wij vinden het belangrijk om dit initiatief te steunen omdat we coöperatieve energieprojecten verder willen helpen en stroom van windmolens op zee nodig zijn voor de energietransitie en onze eigen energiegemeenschap. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw plan om Nederlandse energiecoöperaties deel te laten nemen aan een grootschalig windenergieproject op de Noordzee. We houden jullie op de hoogte.

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Betuwewind? Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op: