, ,

Iedereen wint met Betuwewind, ook je kind 

Vorige week is de ledenwerfactie van de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe van start gegaan.  Om samen onze eigen windmolenparken bij verkeersknooppunt Deil en het voormalige afvalterrein van de Avri bij Geldermalsen te bouwen. Dit project heet Betuwewind. Alle inwoners van Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal, Culemborg, Buren en Tiel kunnen lid worden. Om samen de burgerwindcoöperatie nog sterker te maken en daarmee het Rivierengebied duurzamer.

Mee-investeren
Leden van de burgerwindcoöperatie kunnen mee-investeren in de bouw en exploitatie van de windmolens. Dit doe je door een lening aan de coöperatie te verstrekken. Daarmee maak je de bouw van parken mede mogelijk. Wanneer de windparken stroom produceren, ontvangt een lid-windaandeelhouder gedurende maximaal 15 jaar een gezond en eerlijk rendement op deze lening. Burgerwindcoöperatievoorzitter Gerlach Velthoven hierover: “Het jaarlijks rendement bedraagt naar verwachting tussen de 4 en 10% en hangt samen met de jaaropbrengst van het windpark: hoe meer het heeft gewaaid, hoe hoger het rendement op het ingelegde vermogen.”

Betuwewind voor je kind
Wanneer je de afweging maakt om lid te worden, denk er dan ook eens over om je kind of kleinkind lid te maken. Je mag je kind jaarlijks maximaal 5.363 euro belastingvrij schenken. Als lid mag je kind (onder de 18 jaar, met toestemming van ouders) dit bedrag of meer – tot een maximum van 15.000 euro per huisadres aan de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe lenen. Je kind ontvangt dan jaarlijks minimaal 4 en maximaal 10% rente. En aan het eind van de looptijd van de lening die maximaal 15 jaar bedraagt, ontvangt je kind, zoals elk lid, het geleende bedrag volledig retour. Zo heeft je (klein)zoon of (klein)dochter of beiden een leuk appeltje voor de dorst om te gebruiken voor studie, wonen of eigen nieuwe duurzame initiatieven. Wij van Betuwewind willen dat zoveel mogelijk inwoners van de West-Betuwe het park kunnen meefinancieren en zo kunnen profiteren van onze windmolens. Met elkaar gaan we straks 40.000 huishoudens van stroom voorzien.

Hoe maak je je kind lid?
Ga naar www.betuwewind.nl/meedoen, vul de naam van je kind in, de adresgegevens en je eigen e-mailadres en maak 50 euro over. Binnen enkele weken na het aangaan van het lidmaatschap ontvang je een uitnodiging om op naam van je kind (kinderen of kleinkinderen) geld te lenen aan de coöperatie. Je kunt natuurlijk ook onze cadeaubon aanvragen via info@betuwewind.nl. Een leuk verjaardagscadeau!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie