,

In herinnering: Peter van Luttervelt

Afgelopen week is een markant lid van onze coöperatie overleden. Peter van Luttervelt was een van de eerste leden en mede-initiatiefnemer van Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen (tegenwoordig West-Betuwe). En niet zomaar een lid. Als de ‘founding father’ van Stichting Dirk de Derde zette hij zich in voor duurzaamheid en burgerinitiatieven in de volle breedte. Hij stond aan de wieg van verschillende projecten rond mobiliteit, voeding en dus ook energie.

Als inwoner van Varik speelde hij een belangrijke rol bij het warm maken van burgerparticipatie bij zijn dorpsgenoten, het lokale bestuur en gemeenteraad van Neerijnen en onvergetelijk is de Expeditie Windkracht die hij organiseerde voor burgers die wilden leren hoe je een windpark ontwikkelt. Zelfs de tegenstanders van windenergie deden mee.

Peter was een pionier met een niet aflatend optimisme. Hij geloofde in de kracht van gewone mensen om van onderaf de samenleving vorm te geven en dat droeg hij met verve uit. Mede dankzij hem is de Betuwe een van de actiefste regio’s in Nederland geworden.

Zijn ziekbed was kort, amper 5 weken geleden hoorden wij dat hij ongeneeslijk ziek was. En dat einde is onbegrijpelijk snel gekomen. Laten we met zijn allen zijn werk en optimisme voorzetten.

Peter, een bijzonder mens, die in iedereen het goede zag.

Gerlach Velthoven & Arjen Gerritsen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie