, ,

Minister Jetten bezoekt Rivierenland

Op 23 januari bezocht minister Rob Jetten het Smart Technology Centre (S-TEC) Rivierenland om zich te laten informeren over wat er in regio Rivierenland gebeurt om de energietransitie te versnellen.

S-TEC is daarvoor een hele geschikte locatie omdat hier wordt gewerkt aan de realisatie van meer energie neutrale huizen en gebouwen in Rivierenland, door alle onderdelen en betrokken partijen onder een dak samen te brengen: van biobased bouwmaterialen tot opleidingsplekken. Samen belemmeringen aanpakken én daarbij genoeg vakkrachten opleiden die in de regio aan de slag gaan met de energietransitie.

De minister was onder de indruk: “Ik prijs het initiatief dat hier in Rivierenland genomen is door alle relevante partijen bijeen te brengen onder een dak. Ik vind het een mooi regionaal initiatief dat landelijk navolging verdient!”

Gerlach Velthoven van Betuwewind en Tom Rensen  van Mekante Diek waren er bij om de minister te vertellen over hun wereldprimeur: het snellaadplein WattHub voor vrachtwagens en zwaar materieel dat op dit moment gebouwd wordt in Geldermalsen. Op deze manier wordt het mogelijk de dijkverzwaring tussen Tiel en Waardenburg geheel elektrisch uit te voeren.

Ook deed Gerlach Velthoven een appèl op de minister om energiecoöperaties te verankeren in de nieuwe stroom- en warmtewet: “een volwaardige rol van energiegemeenschappen in de wet kan ons enorm helpen om te groeien en positie in te nemen. Daarmee kunnen we voorop blijven lopen in duurzame productie, innovatieve distributie en lokale opbrengst”.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie