,

Betuwewind presenteert omgevingsfonds 1 mei a.s.

Op maandag 1 mei presenteert Betuwewind in samenwerking met de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen het plan voor de oprichting van een omgevingsfonds dat zal worden gevoed uit de opbrengsten van de windparken Avri en Knooppunt Deil.

In 2013 is in de windvisie van beide gemeenten vastgelegd dat een voorwaarde voor het exploiteren van windenergie in de gemeenten is het vormen van een omgevingsfonds waaruit verbeteringen in de leefomgeving rondom de windlocaties kunnen worden bekostigd.

Zoals het er nu uit ziet zullen beide windparken in 2019 worden gebouwd en jaarlijks een fors bedrag in het fonds storten.

Betuwewind heeft het plan voor het omgevingsfonds verder uitgewerkt en wil dit graag presenteren aan belanghebbenden; de bewoners van de dorpen rondom beide locaties. Het gaat om: Geldermalsen, Meteren, Deil, Enspijk, Est, Haaften, Hellouw, Kapel-Avezaath, Tuil, Waardenburg en Wadenoijen.

Iedereen die in een van deze kernen woont is welkom op deze voorlichtingsavond. Ook komen we graag in contact met potentiële eerste bestuursleden voor het fonds.

Wij ontmoeten u graag op Maandag 1 mei 2017

Plaats: Gemeentehuis Geldermalsen

Tijd: 20.00-21.30 uur

Laat u even weten of u komt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie