,

M.e.r.-commissie vraagt aanvullingen op M.e.r. rapport

Vandaag, 15 mei heeft de commissie M.e.r. een advies uitgebracht op de door Betuwewind opgesteld M.e.r. rapportage voor Windpark Deil.  In het advies is te lezen dat de commissie de rapportage op onderdelen nog onvoldoende vindt. De uiteindelijke voorkeursvariant is landschappelijk onvoldoende in beeld gebracht en het natuurversterkingsplan laat onvoldoende zien of de verstoring van het leefgebied van een aantal vogels ook kwalitatief voldoende gecompenseerd wordt. De commissie adviseert de gemeente pas te besluiten als er door Betuwewind aanvullingen zijn gemaakt.

De gemeenten volgen dit advies op en vragen Betuwewind aanvullingen te leveren, liefst nog binnen de planning die er staat voor beoordeling van de plannen door B&W en gemeenteraden.

Afgelopen vrijdag 12 mei zijn er aanvullende rapportages naar de gemeenten gestuurd. Er werd namelijk al aan gewerkt omdat bij het bezoek aan het gebied in april al duidelijk werd dat de commissie deze aanvullingen graag wilde. De gemeente kan dus op basis van de aanvullingen besluiten de procedure voort te zetten. In ieder geval willen de gemeenten dat de aanvullingen ook nog door de M.e.r. commissie bekeken worden in een aanvullend advies. Dat advies wordt binnen twee weken verwacht en zal dan voor de gemeenteraden ook beschikbaar zijn, nog voordat de raadscommissies over de plannen vergaderen.

Een M.e.r rapportage is een uitgebreide set van onderzoeken naar de effecten van het windpark op de omgeving en omvat onder andere hinder van slagschaduw en geluid, natuurschade, veiligheid en landschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie