, ,

Drie windmolens staan stil

Er staan momenteel 3 molens van Betuwewind stil bij Deil. We leggen hier graag uit wat er aan de hand is.

Op woensdag 16 november zijn, voor ons deel van Windpark Deil, de stoppen bij Liander doorgeslagen. Ergens is kortsluiting ontstaan. Vermoedelijk in de kabelverbinding naar een van de molens. Molen 6 (vanuit het Westen gezien) kon gelukkig snel weer worden ingeschakeld. Bij molen 4 hebben we kunnen vaststellen dat de hoofdschakelaar kapot is. Nummer 5 moet nader onderzocht worden en nummer 3 doet het niet omdat de kabel bij nummer 4 onderbroken is.

Het is al met al een complexe situatie die niet zo maar is opgelost. Dat gaat waarschijnlijk nog wel even duren. We hopen nummer 5 snel weer aan de praat te  krijgen, maar dat gaat bij nummer 3 en 4 langer duren. Het is bijzonder jammer dat dit nu gebeurt in het windrijke seizoen.

Helaas is op dit moment, bij onze beide parken, ook het dataverkeer verstoord, waardoor de app de gegevens niet goed doorgeeft. We hopen dat dat ook weer snel opgelost is.

Voor de buren is er wel goed nieuws. Nummer 8 wordt gerepareerd. Er staat nu een grote kraan bij de molen dus die molen zal wel snel weer gaan draaien.

We houden jullie op de hoogte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie