, , ,

In Memoriam

IN MEMORIAM: JOOST REUS  1962 – 2023

Op 1 april jongstleden werd Joost Reus door onze leden verkozen tot bestuurslid en voorzitter van onze coöperatie. Hij liep toen al een tijdje mee met de bestuursvergaderingen en had al snel een actieve rol, zijn verleden als wethouder voor duurzaamheid en energie maakte dat hij niet alleen wist wat besturen is, maar dat hij ook over de inhoud mee kon praten. Het was duidelijk dat ons wat te wachten stond met deze voorzitter.

Helaas hebben we maar kort van hem kunnen genieten als voorzitter; afgelopen zaterdag bereikte ons het bericht dat Joost is overleden.

Toen we Joost vroegen voor het voorzitterschap waarschuwde hij ons. Hij was flink ziek geweest en de prognose was onduidelijk; de dokters konden hem niet zeggen of hij al beter was, maar hij was actief aan het revalideren. Daarnaast pakte hij in zijn omgeving nieuwe klussen op rond warmte in de wijk en ook volgde hij een opleiding tot schuldhulpmaatje. De levenslust spatte ervan af en hij hoefde niet lang na te denken over de klus bij Betuwewind. Als fan van het eerste uur zette hij zich graag voor ons in.

De belangrijkste nieuwe beslissing die Joost als voorzitter op zich nam was de cashback regeling die aan herziening toe was. Vanuit de directie kwam een nieuw voorstel dat op een meedenkmiddag werd voorbesproken en op 23 juni in de ALV werd behandeld. Joost wist het toch ingewikkelde onderwerp in behapbare brokken op te knippen en door de ALV te loodsen. Het lukte hem om het onderwerp begrijpelijk te maken zodat duidelijk werd waarom we iets moesten veranderen en welke keuzes er nog waren. Alles op een volstrekt open en transparante wijze zoals goed bij onze coöperatie past.

Graag had hij ook in Culemborg een coöperatief windpark gerealiseerd. Als wethouder schiep hij de goede voorwaarden om dat voor elkaar te krijgen, en dat komt vast nog een keer goed, al maakt hij dat helaas niet meer mee.

Met zijn overlijden verliezen we een kundig en bevlogen bestuurder met een duurzaam hart. We zullen hem missen, maar zijn werk doorzetten.

We wensen zijn familie, vrouw en kinderen en alle mensen die dicht bij hem staan sterkte met dit verlies.

Bestuur en directie van Betuwewind

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie