, ,

Lokaal duurzame energie opwekken leeft in Rivierenland

Lokaal duurzame energie opwekken is een onderwerp dat leeft in Rivierenland. Dat blijkt uit de resultaten van de Swipocratie enquête van RES Rivierenland, die vandaag bekend werden. Een ruime meerderheid van de inwoners van Rivierenland vindt het belangrijk dat er wordt gewerkt aan het opwekken van duurzame energie in de regio. Daarbij hebben windmolens langs infrastructuur en bij bedrijventerreinen en zonnepanelen op bedrijfsdaken en langs snelwegen de voorkeur. Dit blijkt uit de onlangs regiobrede gehouden enquête over duurzame energie.

2.350 inwoners gaven in januari en februari 2021 hun mening over de opwek van duurzame energie in Rivierenland via Swipocratie. Met deze enquête is getoetst of de mening van de gemiddelde inwoner overeenkomt met de denkrichting van inwoners die meer bij het ontwikkelen van de Regionale Energie Strategie (RES) betrokken zijn geweest. Een soort check dus bij mensen die niet persé veel kennis over de RES of het doorlopen proces hebben.

Swipocratie

Om dit te bereiken kozen we voor de laagdrempelige methodiek, waarbij men binnen enkele minuten op gemakkelijk een mening kan geven; een Swipocratie. Deze swipocratie enquête stond van 22 januari tot en met 14 februari online en werd breed verspreid via sociale media, gemeentelijke websites, plaatselijke kranten en bijvoorbeeld sites van dorpsplatformen. Van de bijna 250.000 inwoners die Rivierenland rijk is, zijn via de advertenties op Facebook en Instagram ruim 80.000 mensen bereikt.

Wat vindt de inwoner van Rivierenland?

Het volledige overzicht van alle vragen en antwoorden staan in de Eindrapportage Swipocratie RES Rivierenland. Daarin staan ook de resultaten uitgesplitst per gemeente. Aan het einde van de enquête werd inwoners de gelegenheid geboden om aanvullende opmerkingen of vragen mee te geven. Ruim 500 mensen maakten van deze mogelijkheid gebruik. De komende tijd besteedt RES Rivierenland aandacht aan de meest voorkomende thema’s die in deze opmerkingen werden genoemd. Betuwewind blijft dit nauwgezet volgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie