,

Ontwerp bestemmingsplan Windpark Avri ter inzage, 18 mei inloopavond

Vanaf 29 april ligt bij Gemeente Geldermalsen het voorontwerp wijziging Bestemmingsplan Avri ter inzage. B&W heeft eind april het voorstel van Betuwewind overgenomen en het is nu gepubliceerd. Je kunt het hier bekijken.

In het voorontwerp wordt beschreven wat er aan het bestemmingsplan zou moeten veranderen om de vestiging van drie windturbines mogelijk te maken op en vlak naast de voormalige stortplaats van Avri. Aan dit voorontwerp zijn allerlei onderzoeken vooraf gegaan om na te gaan of vestiging mogelijk is en aan welke voorwaarden deze zou moeten voldoen.

Als de definitieve communicatie van de gemeente bekend is zullen we die hier ook publiceren.

Op woensdag 18 mei is er een inloopavond gepland. Deze zal op het gemeentehuis plaatsvinden van 19-21 uur. Ambtenaren zullen hier toelichting geven en ook de verantwoordelijk wethouder, Ronald van Meygaarden zal aanwezig zijn. De initiatiefnemers van Betuwewind; Yard Development, Winvast en natuurlijk Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen zijn ook aanwezig om het gesprek mee aan te gaan bijvoorbeeld over de participatiemogelijkheden.

Tot half juni staat de inspraaktermijn open voor iedereen die zijn mening over de voorgenomen wijziging wil geven. Daarna zal B&W het voorontwerp omzetten in een definitief ontwerp en aanbieden aan de gemeenteraad. Dit zal gepaard gaan met een aanvraag omgevingsvergunning van Betuwewind op basis van het dan aangepaste bestemmingsplan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie