, ,

Goedgekeurde Ontwerpvergunning Zonnegaard Drost!


Woensdag 30 augustus 2022 heeft B&W van West Betuwe ingestemd met de omgevingsvergunning van Zonnegaard Drost. Dit is de eerste vergunning die op basis van het zonneveldenbeleid van de gemeente wordt afgegeven.

Betuwewind kan nu 3,5 ha zonnepanelen boven sierbramen realiseren. De panelen zorgen voor schaduw zodat de oogstperiode van de bramen wordt verlaat en verlengd en de teelt rendabeler wordt. Het gaat dus om dubbelgebruik van de grond en een win-win situatie voor Betuwewind en Jan Drost, de teler van de bramen.

De volgende stap in de ontwikkeling is de aanvraag van de SDE++ subsidie. Begin volgend jaar zal duidelijk worden of we dit project echt kunnen realiseren. De leden krijgen dan de gelegenheid om in dit project te investeren. Er wordt een rendement van 4 – 8% verwacht.

Bij aanvang van dit project is verschillende keren met de omwonenden overlegd over de inrichting van het zonneveld. Mede daardoor is er besloten om een haag rondom het project te zetten die hoog genoeg is om het uitzicht op het veld te beperken en eventuele schittering te voorkomen. Uiteraard kunnen omwonenden ook mee-investeren!

Belanghebbenden hebben de komende 6 weken de tijd om eventueel nog een bezwaar in te dienen tegen de vergunning.

Meer informatie over dit project vind je op deze pagina.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie