, ,

Open Energiedag 17 september

Tijdens de Open Energiedag openen in heel Nederland duurzame energieprojecten de deuren om bezoekers kennis te laten maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. 

Betuwewind en de Avri openen die dag de deuren tussen 11 – 15 uur. Bezoekers kunnen dan het zonneveld en de molens bezoeken en kennis maken met nieuwe projecten. Bestuursleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en inwoners te informeren over hoe zij zelf kunnen profiteren van lokale energie. Voor een goede kop koffie/thee met iets lekkers erbij wordt natuurlijk gezorgd.

Een nieuw project waarmee kennis kan worden gemaakt is het laadpleinconcept met elektrisch oplaadbare graafmachines die ingezet gaan worden voor de dijkverzwaring. De accu’s van deze machines worden opgeladen met stroom van de windmolens.

Wil je weten welke locaties in Nederland nog meer deelnemen?
Bezoek dan deze website.

Nieuw project Betuwewind
Een nieuw project waarmee kennis kan worden gemaakt tijdens de Open Energiedag, is het laadpleinconcept van Betuwewind voor elektrisch oplaadbare graafmachines. Drie graafmachines zijn zaterdag live te bewonderen. Ze worden ingezet voor de dijkverzwaring van de Waaldijk waardoor de werkzaamheden vrij van stikstof, motorlawaai en stank worden uitgevoerd. De 40 accu’s voor deze machines worden opgeladen met stroom van de windmolens.

Oogstfeest Voedselbos Lingehout
Je kunt de Open Energiedag goed combineren met een bezoek aan het eerste Oogstfeest van Voedselbos Lingehout aan de Tielerweg in Geldermalsen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je dit smakelijke feest meevieren. Het belooft een gezellige dag te worden met oogst uit eigen moestuin en boomgaard, veel informatie over het voedselbos, workshops en rondleidingen en lekkere producten van verschillende partners.

=======================================================================


‘Samen werken aan een schoon Rivierenland’

Bovenop de voormalige stortplaats op het Avri terrein is een zonnepark en windpark gerealiseerd. Avri Solar B.V. heeft hier in 2018 het grootste zonnepark van Gelderland aangelegd. In totaal 12 hectare die 3.000 huishoudens van stroom voorzien.

Windpark Avri
is gebouwd door Betuwewind, de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe. Het park bestaat uit 3 windmolens. Eén bovenop de afvalberg en twee aan weerszijden. Voor de bouw van de molen op de afvalberg is techniek uit de offshore-industrie gebruikt. Dit is nog niet eerder in Nederland vertoond. Windpark Avri is sinds begin 2020 operationeel en wekt groene stroom op voor circa 10.000 huishoudens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie