, ,

Nieuw project WattHub van start

Het is zover! Betuwewind zet een nieuw project op de kaart. Schrijft historie zelfs, want WattHub Geldermalsen is een wereldprimeur.

WattHub Geldermalsen wordt ‘s werelds eerste openbare laadplein dat specifiek is ontwikkeld voor elektrische vrachtwagens en zwaar materieel. De 39 laadpalen komen onder de windmolens en tussen de zonnepanelen te staan op het Avri terrein aan de A15 en worden voorzien van onze eigen duurzame stroom. Bedrijven uit onze regio kunnen in de toekomst ook van dit initiatief profiteren.

We zijn trots dat we na onze succesvolle windparken nu weer een substantiële bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie in onze regio.

Doe je mee?
Onze burgerwindcoöperatie bestaat inmiddels uit ruim 1.000 leden. Daarnaast hopen we dat er nieuwe leden instappen en deel gaan uitmaken van onze droom: een energieneutrale toekomst. Met elkaar, voor elkaar.

Partners
Aanleiding voor dit laadplein is het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg, uitgevoerd door Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord, voor deze gelegenheid samenwerkend in het consortium Mekante Diek. De ambitie is om de dijkverzwaring volledig emissieloos uit te voeren. Dergelijke snellaadpleinen voor groot materieel en vrachtwagens bestaan nog niet en daarom hebben de bedrijven de handen ineengeslagen om dit zelf te ontwikkelen.

Planning
De voorbereidingen voor het laadplein gaan in februari 2023 van start; eind april moet het laadplein operationeel zijn.

Investering & rendement
Voor dit project hebben we € 1.300.000 nodig, waarvan 2/3 door leden kan worden ingebracht. Dat is circa € 850.000. Er kan vanaf € 50 tot maximaal € 10.000 per huishouden worden ingelegd (tot uiterlijk 15 februari 2023). Inmiddels is al meer dan de helft van de benodigde
€ 850.000 opgehaald.

Het verwachte rendement ligt tussen de 4 – 10%. De looptijd is 8 jaar.

Wil je ook investeren en ben je nog geen lid? Word dan nu lid voor 50 euro (eenmalig). Aanmelden kan via onze website. Zodra je lid bent, ontvang je inloggegevens en kun je aangeven hoeveel je wilt inleggen.

Prospectus
Alle informatie over dit project, zoals de risico’s en het rendement, vind je in de prospectus en het leningreglement en op deze pagina.

We hebben er zin in om samen met onze (nieuwe) leden een mooi project te realiseren. Mocht je naar aanleiding van de verstrekte informatie nog vragen hebben, dan horen we graag van je. Je kunt een mail sturen naar info@betuwewind.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie