, ,

Leenbedrag WattHub bekend 

De leden van burgerwindcoöperatie Betuwewind hebben samen meer dan genoeg geld bijeengebracht om het eerste elektrische laadplein voor vrachtwagens en zwaar bouwmaterieel ter wereld mogelijk te maken. Het benodigde deelbedrag van € 850.000 is door meer dan 350 leden ruimschoots gehaald. Omdat er zoveel deelnemers zijn, is de maximum lening verlaagd naar € 3.600 per adres om op het gewenste bedrag uit te komen.

Het elektrische laadplein WattHub Geldermalsen wordt dit voorjaar aangelegd op het terrein van de AVRI, onder de windmolens en tussen de zonnepanelen.

Met de ontwikkeling van het eerste openbare laadplein voor zware machines en vrachtwagens wordt een grote stap gezet om te bouwen met behulp van duurzame energie en zonder stikstofuitstoot. Door de handen ineen te slaan en samen te investeren in dit laadplein dragen de leden van Betuwewind bij aan groene, lokale bouwprojecten te beginnen met de dijkverzwaring tussen Waardenburg en Tiel. Om de ambitie mogelijk te maken deze dijkverzwaring volledig emissieloos uit te voeren, hebben aannemersconsortium Mekante Diek en Betuwewind de samenwerking gezocht. Lees hier meer over het project.

Niet alleen het project van de dijkverzwaring zelf, maar de gehele regio kan van dit initiatief profiteren. Het laadplein heeft namelijk meer capaciteit dan het project vraagt. Deze extra capaciteit kan worden ingezet voor bedrijven met soortgelijke oplaadbehoefte uit en voor deze regio.

WattHub, andere onderwerpen en een theatervoorstelling komen voorbij tijdens de ALV op 1 april a.s. Meer info en aanmelden via onze website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie